Starten met onze online huiswerkbegeleiding

Onze start werkwijze voor online huiswerkbegeleiding
Hier vindt u onze aanpak voor de online huiswerkbegeleiding voor de eerste, tweede en derdejaars scholieren in het voortgezet onderwijs.

Een prettig samenwerkingsgesprek
Voordat uw kind bij ons aan de slag gaat, nodigen we u en uw kind uit voor een online toelatingsgesprek. Samen onderzoeken we sterke en zwakke punten van uw kind en bespreken we hoe we uw kind kunnen helpen verbeteren. We proberen uw kind zo goed mogelijk te leren kennen om zo goed mogelijk te begeleiden bij zijn huiswerk. Deze intake doen we online via onze huiswerkserver, zodat u en uw kind meteen zien hoe we huiswerkbegeleiding online inrichten.

Samen de huiswerkdagen plannen
Als u en uw kind besluiten dat wij de huiswerkbegeleiding gaan verzorgen, spreken we een vast moment af om de opdracht met uw kind te bespreken. Uw kind kan elke op de afgesproken dagen het huiswerk maken op onze huiswerkserver. We stellen een planning op, kijken wat er op korte termijn moet gebeuren en waar extra aandacht voor nodig is, zoals toetsen, presentaties, etc. We besteden ook speciale aandacht aan moeilijke onderwerpen.

Wij geven uw kind advies en begeleiding
Wij staan voor uw kind klaar om te helpen met de studie- en huiswerkproblemen. Om er zeker van te zijn dat uw kind het materiaal heeft begrepen toetsen wij dit en helpen uw kind om het huiswerk te verbeteren. Indien nodig kan er ook extra tijd worden uitgetrokken voor moeilijke onderwerpen middels een bijles. Als alles klaar is, sluit uw kind af. Het doel is om u volledig huiswerkvrij te zijn voor die dag!

Internet als informatiebron
Natuurlijk maakt Studiebloei gebruik van internet en alle digitale programma’s die nodig zijn, zoals boekverslagen en proefschriften. We hebben hiervoor onze eigen digitale “supersites”.

De sleutelwoorden zijn studievaardigheden en structuur
We zorgen voor de juister studievaardigheden en structuur waar uw kind zich op kan concentreren voor betere resultaten. Positieve resultaten zijn motiverend! We proberen uw kind in een goed werkritme te krijgen en dit vol te houden. We laten u zien hoe, doen het dan samen en zorgen voor resultaat. Veel kleine overwinningen zijn het succes dat uw kind nodig heeft! We doen niet aan negativiteit, maar we houden wel van een goed gesprek. Uiteindelijk is het doel dat uw kind zelfredzaam wordt, zodat op een gegeven moment het huiswerk prima kunt bijhouden!

Kleine groepen en persoonlijke aandacht
Door onze kleine omvang zijn we niet gebonden aan één methode of formule, maar vinden we voor elke leerling de juiste vorm. Hiermee onderscheiden we ons van de standaard huiswerkinstituten. Daarnaast is er ruimte voor één-op-één gesprekken waar wij uw kind kunnen helpen met de onderwerpen waar het tegenaan loopt; aandachtsgebieden.

Thuis op de hoogte
Regelmatig houden we u als ouder of verzorger up to date over de voortgang van de huiswerkbegeleiding en hoe we tot het beste resultaat kunnen komen. U ontvangt dagelijks een e-mail waarin wordt uitgelegd wanneer we zijn begonnen, wat we hebben gedaan en wat we in het vooruitzicht hebben staan. Op deze manier weet iedereen wat er speelt en wat wij van elkaar kunnen verwachten!

Laat huiswerk de sfeer thuis niet domineren

Wij zorgen er voor dat uw kind de juiste studievaardigheden aanleert, begeleid wordt bij het ontwikkelen van nieuwe studiegewoonten en gecoacht wordt naar zelfstandigheid.

Beperkt aantal plekken

Ervaar hoe verslavend huiswerk maken en leren kan zijn
Wacht niet
Bezetting in percentage
4 uur p/w Onderhouden huiswerk en studievaardigheden
23%
6 uur p/w Opstarten huiswerk en studievaardigheden
34%
8 uur p/w Achterstand aanpakken en opstarten studievaardigheden
Premiumpakket 24%

Met veel enthousiasme verwelkomen wij de eerste-, tweede- en derdejaars VMBO, HAVO en VWO scholieren uit de steden e.o.
Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Almere, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven, Breda, Roermond, Leiden, Arnhem, Maastricht, Deventer, Amersfoort, Woerden, Den Bosch, Middelburg, Bergen op Zoom, Waalwijk, Sittard, Alphen a/d Rijn, Lelystad, Nieuwegein, Gorinchem, Leerdam, Enschede, Alkmaar, IJsselstein, Moordrecht, Ede, Veenendaal, Zwolle, Weert, Helmond, Assen, Meppel, Dronten, Heerenveen, Leeuwarden, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Harderwijk, Nijkerk, Zaltbommel, Wijchen, Zutphen, Groningen, Delfzijl, Stadskanaal, Etten-Leur, Oss, Uden, Beverwijk, Den Helder, Haarlem, Bronckhorst, Montfoort, Zeist, Gouda, Vlissingen, Schiedam, Bodegraven, Waddinxveen, Ridderkerk, Zwijndrecht, Vlaardingen, Tiel, Geleen, Zoetermeer, Voorburg, Brunssum, en Middelburg.