Studiebloei Bijles methode

Ervaring is de beste leermeester
Om leerlingen goed te kunnen helpen, is er kennis nodig van welke methode er op school gebruikt wordt. Tijdens onze bijles krijgt uw kind één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider, gericht op specifieke vragen van het bijlesvak. Wanneer er een achterstand is opgelopen dan kan bijles voor 1 of 2 vakken erg waardevol zijn om zo de achterstand weg te werken. Maar ook als uw kind geen achterstanden hebt, en de stof voor een vak is bijvoorbeeld weggezakt, is het belangrijk daar tijdig aan iets te doen. Onze bijlessen kunnen direct geregeld worden, zijn flexibel in te plannen en mogelijk voor alle vakken en elk niveau van het eerste-, tweede-, en derdejaars VMO, HAVO en VWO leerlingen.
Let wel op!
Onze bijlessen zijn alleen voor Studiebloei leerlingen die al een huiswerkbegeleiding programma volgen.

Er zijn geen moeilijke vakken
Heeft u kind moeite met een specifiek schoolvak of loopt uw kind achter op de lesstof? Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn als resultaat. Omdat wij niet alleen kennis overdragen maar ook begeleiden en coachen zijn wij uniek in de bijles aanpak. Wij benaderen uw kind positief met persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen van uw kind terugkomt en het op school weer beter presteert.

Ook heeft uw kind de mogelijkheid om vragen te stellen aan de vaste begeleider als het iets nog niet helemaal snapt. Middels deze open houding naar uw kind toe wordt het een stuk makkelijker om betere cijfers te halen. Door het benadrukken van de sterke punten en samen te werken aan verbeterpunten krijgt uw kind het zelfvertrouwen terug, en gaat het beter presteren.

Hoe werkt online bijles?

Uw kind voelt zich geholpen
Samen wordt er een tijd afgesproken van voor 60 minuten bijles voor een specifiek vak. Voorafgaand aan de bijles laat uw kind weten met welke onderdelen het (meer) moeite hebt. Tijdens de bijles geeft de bijlesdocent uitleg, wordt er samen geoefend met de stof of de door uw kind gemaakte opgaven besproken. Door zelfstandig en gestructureerd te werken groeit het zelfvertrouwen, verbeteren de resultaten en verdwijnt de leerachterstand.

Wij starten op het kennisniveau van uw kind en van daaruit gaan we bouwen. Soms wordt er een stap extra teruggenomen om het zelfvertrouwen te verhogen, maar dit verschild per leerling. Vervolgens werken wij met de vier bewezen effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren.

Laat huiswerk de sfeer thuis niet domineren

Wij zorgen er voor dat uw kind de juiste studievaardigheden aanleert, begeleid wordt bij het ontwikkelen van nieuwe studiegewoonten en gecoacht wordt naar zelfstandigheid.

Beperkt aantal plekken

Ervaar hoe verslavend huiswerk maken en leren kan zijn
Wacht niet
Bezetting in percentage
4 uur p/w Onderhouden huiswerk en studievaardigheden
23%
6 uur p/w Opstarten huiswerk en studievaardigheden
34%
8 uur p/w Achterstand aanpakken en opstarten studievaardigheden
58%

Met veel enthousiasme verwelkomen wij de eerste-, tweede- en derdejaars VMBO, HAVO en VWO scholieren uit de steden e.o.
Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Almere, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven, Breda, Roermond, Leiden, Arnhem, Maastricht, Deventer, Amersfoort, Woerden, Den Bosch, Middelburg, Bergen op Zoom, Waalwijk, Sittard, Alphen a/d Rijn, Lelystad, Nieuwegein, Gorinchem, Leerdam, Enschede, Alkmaar, IJsselstein, Moordrecht, Ede, Veenendaal, Zwolle, Weert, Helmond, Assen, Meppel, Dronten, Heerenveen, Leeuwarden, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Harderwijk, Nijkerk, Zaltbommel, Wijchen, Zutphen, Groningen, Delfzijl, Stadskanaal, Etten-Leur, Oss, Uden, Beverwijk, Den Helder, Haarlem, Bronckhorst, Montfoort, Zeist, Gouda, Vlissingen, Schiedam, Bodegraven, Waddinxveen, Ridderkerk, Zwijndrecht, Vlaardingen, Tiel, Geleen, Zoetermeer, Voorburg, Brunssum, en Middelburg.