Meestgestelde vragen

 

Hieronder vindt u een overzicht van de aan ons meest gestelde vragen.
Staat uw vraag er niet bij?
Chat Live, bel of mail dan met ons en wij doen ons best om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Door de corona periode is de huiswerkbegeleiding en bijles (net zoals het onderwijs en bedrijfsleven) verschoven van fysiek naar online. En omdat wij gespecialiseerd zijn in (digitaal) online huiswerkbegeleiding en hebben wij geen directe hoge vastgoedkosten voor huiswerkplekken, kunnen we hierdoor gemiddeld 27%-35% goedkoper zijn dan onze collega’s die het fysiek aanbieden. Dus dit deel van de investering in uw kind heeft u direct terugverdiend.

Bij Studiebloei rekenen we geen kosten voor het intakegesprek. Het gesprek is geheel vrijblijvend: u zit na het gesprek nergens aan vast.

U betaald bij ons vooraf het afgesproken type abonnement voor uw kind en dat neemt u af per 4 weken. In de laatste week ontvangt u dan weer een verzoek voor de volgende 4 weken. We versturen onze huiswerkbegeleiding facturen per e-mail en u kunt via iDEAL of bankoverschrijving betalen. We hanteren een betalingstermijn van 7 dagen.

Onderwijs is vrijgesteld van BTW. Dat geldt voor basisonderwijs tot en met hoger onderwijs, en ook wanneer de lessen gegeven worden door een zelfstandig ondernemer. Wij rekenen dus geen BTW over de tarieven en de tarieven waarmee wij communiceren zijn dus de tarieven die u daadwerkelijk betaalt.

Wanneer uw kind de huiswerkbegeleiding van gemiddeld 3 à 4 blokken per week (6 à 8 uur per week) voor 20 weken van Studiebloei volledig doorloopt, geldt er geen opzegtermijn. We weten dan namelijk van te voren dat de leerling zal stoppen met de begeleiding. Op het moment dat u als ouder tijdens het traject besluit dat uw kind gaat stoppen met de begeleiding geldt in verband met onze planning een opzegtermijn van 1 maand startend vanaf de nieuwe maand.

We starten altijd eerst met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo leren we elkaar kennen en inventariseren we of wij in jullie behoeften kunnen voorzien. Ook gaan we in dit gesprek vast in op de knelpunten waar uw kind tegenaan loopt en de dingen waar we eventueel rekening mee moeten houden, zoals adhd, add, dyslexie of faalangst.

Studiebloei is gespecialiseerd in het ondersteunen, begeleiden en coachen van leerlingen uit het eerste, tweede, en derde leerjaar van het voortgezet onderwijs (Vmbo/Havo/Vwo). Deze groep leerlingen hebben de meeste moeite om de juiste draai te vinden bij de opstart van hun studiecarrière. Ook zorgt deze groep voor de meeste spanningen, conflicten en negatieve sfeer thuis omdat de studieverwachtingen en studielasten niet meer te overzien of haalbaar zijn. De leeftijd van de leerlingen varieert dus van 12 tot 15 jaar.

Juist niet. Hoe vroeger uw kind leert dat het niet perfect is en anderen ook niet en dat voor succes altijd hulp van buitenaf nodig is zal uw kind altijd openstaan om iets te leren. Het in een vroeg stadium ontwikkelen van een Growth Mindset bij uw  kind en hiermee bewust leven is niet alleen voor nu profijtvol maar ook voor in de verre toekomst. Het is juist enorm leerzaam voor uw kind om te weten dat het met een duwtje in de rug weer verder kan komen.

Online huiswerkbegeleiding is begeleiding en coaching die -zoals de naam al doet vermoeden- online plaatsvindt. Dit gaat via Zoom software met de maximale licentie om zo optimaal live contact te hebben met uw kind. Het enige dat uw kind dus nodig heeft is een laptop/computer met webcam en microfoon en een Zoom account. Online huiswerkbegeleiding is dus virtuele, in een kleine groep (4-6 leerlingen) begeleiding aan huis. Geen volle huiswerkklas waarbij het lastig concentreren is maar heerlijk (meestal) thuis in de eigen vertrouwde omgeving. 

Voordelen op een rij:

  • Makkelijk geregeld
  • Alles online
  • Uw kind is al thuis
  • Structuur en begeleiding
  • Ontwikkel studievaardigheden
  • Professionele ondersteuning

Onze huiswerkbegeleiding en bijlessen is 100% online en dus overal te volgen waar een goed werkende internetverbinding is.

Minimaal 4 en maximaal 6 leerlingen per blok huiswerkbegeleiding met 1 huiswerkbegeleider. De reden voor de fijne kleine groep is om voldoende individuele aandacht te kunnen geven.

Wanneer een leerling het gehele traject volgt, is de leerling na ongeveer 18 t/m 20 weken klaar om het leren en huiswerk maken weer zelfstandig op te pakken. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen. Afhankelijk van de oorzaak van de studieproblemen en de motivatie van de leerling gedurende het traject kan het traject soms langer duren.

Beide zijn een vorm van onderwijsondersteuning. 

  • Bijles richt zich op het bijspijkeren van een bepaald vak en hier beter in worden.
  • Huiswerkbegeleiding draait om het ‘leren-leren’, het goed begrijpen en inplannen van de leerstof en beantwoorden van vragen hierover.

De intensiviteit van de begeleiding en coaching ligt aan wat uw kind op dat moment nodig heeft. Wel is er een duidelijk verschil in de benadering tussen momenten dat uw kind huiswerk maakt en momenten dat uw kind leert voor een belangrijke toets. Bij huiswerk helpen wij uw kind door het huiswerk tijdig en gestructureerd in kaart te brengen, waar nodig vragen te beantwoorden en wij controleren altijd of het huiswerk van uw kind af is. Maar wanneer uw kind zich voorbereidt op een toets is de controle toch wat intensiever en worden er meerder technieken toegepast. Zo geven wij bijvoorbeeld extra oefenopgaven en overhoringen die ook inhoudelijk met uw kind worden besproken.

Uw kind heeft iedere week op een zaterdag een individueel coachinggesprek waarin samen een studieplanning wordt gemaakt voor de nieuwe week. Dit geeft rust omdat er een duidelijke te doen vooruitzicht is voor uw kind. Uiteraard wordt besproken hoe het de afgelopen week is gegaan en nieuwe cijfers worden ingevoerd in het systeem. Ook worden de 2, 3 of 4 huiswerkbegeleiding blokken (a.d.h.v. gekozen programma) ingepland voor de nieuwe week die komen gaat.

Omdat uw kind straks tijdens het coachinggesprek zelf de huiswerkbegeleiding gaat inplannen zal het zelden tot nooit voorkomen dat uw kind niet aanwezig zal zijn. Dit heeft te maken met het stukje eigenaarschap en verantwoordelijkheidsgevoel dat wij uw kind aanleren. Maar mocht het wel een keer gebeuren om wat voor reden dan ook dan zullen wij wel streng optreden. Uw kind hoort namelijk in een vroeg stadium te leren en te ervaren dat er consequenties zijn bij het niet nakomen van afspraken in de echte wereld. Allereerst zullen we uw kind opbellen en kijken wat er aan de hand is en vragen om z.s.m. aan te sluiten bij de groep en u als ouder krijgt hierover een email.

Wij zijn er absoluut van overtuiging dat regelmatig contact tussen onze organisatie en de ouders/verzorgers van de leerlingen bijdraagt aan het al gehele succes van de begeleiding en coaching. Hiermee geven wij namelijk een signaal af aan het kind dat wij zijn/haar ontwikkeling belangrijk vinden en alleen maar het beste met het kind voor hebben. Wij betrekken ouders daarom actief bij de begeleiding van het kind. Ouders/verzorgers ontvangen iedere vrijdag een persoonlijke e-mail met informatie over hoe de begeleiding de afgelopen week is verlopen.

Absoluut! Net zoals in een fysiek klaslokaal uw kind in onze online klaslokaal volledig zichtbaar voor de docent en enkele andere leerlingen. Wanneer uw kind een vraag heeft wordt er een persoonlijke audioverbinding gestart om de vraag te beantwoorden of de begeleiding te starten.

Wij hebben een sterke overtuiging in de efficiëntie van onze online huiswerkbegeleiding die in kleine groepjes plaatsvindt. Het druk niet alleen de kosten in uw portemonnee wanneer u investeert in uw kind maar uw kind raakt ook gemotiveerd bij het zien van anderen huiswerk maken en leren. Echter, het kan voorkomen dat uw kind voor een bepaald vak extra hulp nodig heeft. Wij bieden uw kind dan de mogelijkheid om, als aanvulling op de online huiswerkbegeleiding, individuele online bijlessen te reserveren. Let wel op! Deze extra service is alleen voor Studiebloei leerlingen die ons programma volgen.

Tijdens schoolvakanties en op landelijke feestdagen zijn wij gesloten en hebben de kinderen vrij. Dit zijn momenten voor ouder en kind om ontspannen meer tijd door te brengen met elkaar om daarna weer doelgericht aan de slag te gaan. Echt waar, uw kind heeft ook rust nodig!

Als uw kind een dag verhinderd is dan kan hij/zij deze dag inhalen door de week erna een dag extra te komen. Hetzelfde geldt bij ziekte.

Ja dit kan! Voor en tijdens de toetsweken bieden wij deze extra mogelijkheid. Dit gaat wel altijd eerst in overleg met uw als ouder om te bepalen of er ook echt een noodzaak is.

Met veel enthousiasme verwelkomen wij de eerste-, tweede- en derdejaars VMBO, HAVO en VWO scholieren uit de steden e.o.
Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Almere, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven, Breda, Roermond, Leiden, Arnhem, Maastricht, Deventer, Amersfoort, Woerden, Den Bosch, Middelburg, Bergen op Zoom, Waalwijk, Sittard, Alphen a/d Rijn, Lelystad, Nieuwegein, Gorinchem, Leerdam, Enschede, Alkmaar, IJsselstein, Moordrecht, Ede, Veenendaal, Zwolle, Weert, Helmond, Assen, Meppel, Dronten, Heerenveen, Leeuwarden, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Harderwijk, Nijkerk, Zaltbommel, Wijchen, Zutphen, Groningen, Delfzijl, Stadskanaal, Etten-Leur, Oss, Uden, Beverwijk, Den Helder, Haarlem, Bronckhorst, Montfoort, Zeist, Gouda, Vlissingen, Schiedam, Bodegraven, Waddinxveen, Ridderkerk, Zwijndrecht, Vlaardingen, Tiel, Geleen, Zoetermeer, Voorburg, Brunssum, en Middelburg.