Studiebloei Huiswerkmethode

Afspraken maken
Tijdens de wekelijkse 15 minuten voortgangsgesprekken met uw kind noteren wij de behaalde cijfers van die week en bekijken we het huiswerk voor de nieuwe week. Het noteren van de cijfers geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de cijfers en maakt van moment tot moment duidelijk hoe uw kind ervoor staat. Nadat er is gekeken naar het nieuwe huiswerk wordt er samen een nieuwe huiswerkplan gemaakt voor de nieuwe week. Deze eerste stap geeft rust en structuur zodat uw kind met de inhoud van de stof aan de slag kan.

Werken, nakijken en overhoren
Aan de hand van de gemaakte planning gaat uw kind zelfstandig aan de slag op de afgesproken dagen en tijden in onze digitale omgeving. Uw kind werkt in een kleine groep van 4-6 leerlingen maximaal, gestimuleerd door het voorbeeld van anderen, die hard aan het werk zijn om over te gaan. Dit gebeurt onder toezicht van een begeleider, die als hoofdtaak heeft ervoor zorgen dat er een prettige en rustige leeromgeving wordt gecreëerd en uw kind de gelegenheid geeft om vragen te stellen als het een opgave of onderwerp niet goed begrijpt. Gemaakte taken worden nagekeken en het leerwerk wordt overhoord door de begeleider. De afwisseling in de pomodoro techniek van 25 minuten werken- 5 minuten pauze – 25 minuten werken- tien minuten pauze tot het eind van het studieblok, zorgt voor een goede balans van inspanning en ontspanning. Op deze manier krijgt uw kind positieve bevestiging, gaat met rust naar bed en gemotiveerd naar school.

Voortdurend op de hoogte

Terugkoppeling ouders/verzorgers
Omdat uw kind begeleiding bij ons volgt, wordt u actief betrokken bij de begeleiding. Uw krijgt als ouder/verzorger via email wekelijks een update over de voortgang van uw kind. Eens in de 4 weken vindt een telefonisch evaluatie gesprek plaats, waarin de voortgang van uw kind uitgebreider besproken wordt. Omdat tegenwoordig bijna alle middelbare scholen de behaalde cijfers in een leerlingvolgsysteem (LVS) zetten zoals Magister of Somtoday, is de voortgang van uw kind ook goed te volgen. Deze manier van terugkoppeling over de voortgang geeft rust en heeft als bijkomend voordeel dat het helpt om de motivatie voor positieve verandering bij uw kind te vergroten en huiswerk conflicten te voorkomen.

Laat huiswerk de sfeer thuis niet domineren

Wij zorgen er voor dat uw kind de juiste studievaardigheden aanleert, begeleid wordt bij het ontwikkelen van nieuwe studiegewoonten en gecoacht wordt naar zelfstandigheid.

Beperkt aantal plekken

Ervaar hoe verslavend huiswerk maken en leren kan zijn
Wacht niet
Bezetting in percentage
4 uur p/w Onderhouden huiswerk en studievaardigheden
23%
6 uur p/w Opstarten huiswerk en studievaardigheden
34%
8 uur p/w Achterstand aanpakken en opstarten studievaardigheden
58%

Met veel enthousiasme verwelkomen wij de eerste-, tweede- en derdejaars VMBO, HAVO en VWO scholieren uit de steden e.o.
Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Almere, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven, Breda, Roermond, Leiden, Arnhem, Maastricht, Deventer, Amersfoort, Woerden, Den Bosch, Middelburg, Bergen op Zoom, Waalwijk, Sittard, Alphen a/d Rijn, Lelystad, Nieuwegein, Gorinchem, Leerdam, Enschede, Alkmaar, IJsselstein, Moordrecht, Ede, Veenendaal, Zwolle, Weert, Helmond, Assen, Meppel, Dronten, Heerenveen, Leeuwarden, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Harderwijk, Nijkerk, Zaltbommel, Wijchen, Zutphen, Groningen, Delfzijl, Stadskanaal, Etten-Leur, Oss, Uden, Beverwijk, Den Helder, Haarlem, Bronckhorst, Montfoort, Zeist, Gouda, Vlissingen, Schiedam, Bodegraven, Waddinxveen, Ridderkerk, Zwijndrecht, Vlaardingen, Tiel, Geleen, Zoetermeer, Voorburg, Brunssum, en Middelburg.